Viikon video

Yhdyskuntarakenne vaikuttaa liikenteen päästöihin. Haastateltavana Mika Ristimäki, SYKE.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastokatsaus

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Ilmastovisa

Pelaa Ilmasto­visaa!

Testaa tietämyksesi ilmastonmuutoksesta. Mukana uusia kysymyksiä!

Avaa

 
Veden määrä

Ilmaston­muutos sekoittaa vesi­palettia

Tulvien ajankohta ja suuruus muuttuvat.

 

 

Avaa

Ajankohtaista

Pilvien valkaisu vaikuttaisi levien kasvuun ja hiilen kiertoon

Tutkimus osoitti, että pilvien valkaisu ilmaston viilentämistarkoituksessa vaikuttaisi levien kasvuun ja hiilidioksidin sitoutumiseen meriin. Osalla merialueista levien kasvu heikkenisi ja toisilla taas kasvaisi. Muutokset voisivat vaarantaa kalakantoja tai laajempia merten ravintoverkkoja.

Lue lisää

Ilmalämpöpumput auttavat pientalojen energiansäästössä

Teknologian tutkimuskeskus VTT tutki ilmalämpöpumppujen potentiaalia säästää energiaa ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Suomen olosuhteissa. Tutkimuksen mukaan ilmalämpöpumpuilla voidaan kattaa jopa 40–60 % pientalon lämmityksestä. Tuloksia pääsevät hyödyntämään viranomaiset, rakentajat ja pientaloasukkaat.

Lue lisää

Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanosta kova tavoite Suomelle

EU-komissio esitteli Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa EU:ssa. Nyt annettiin esitykset ilmastotoimista päästökaupan ulkopuolisilla sektoreilla, joita ovat mm. liikenne, lämmitys, jätehuolto sekä maa- ja metsätalous. Suomelle annettiin odotettua tiukempi tavoite vähentää päästöjä 39 % näillä aloilla vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää

Kaupunkien sopeuduttava ilmastonmuutokseen – Helsinki esimerkkinä uudessa raportissa

Euroopan ympäristöviraston raportti esittelee keinoja, joiden avulla kaupungeissa voidaan paremmin varautua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Raportti tarjoaa myös innostavia esimerkkejä Euroopassa kehitetyistä ja käytetyistä sopeutumisratkaisuista. Suomen ympäristökeskus oli mukana laatimassa selvitystä.

Lue lisää

Pohjoismaisia näkymiä maatalouden ilmastohaasteisiin

Myös Pohjoismaissa muuttuva ilmasto haastaa ruuantuotannon. Nordic Agriculture facing Climate Change -seminaarissa pohjoismaiset asiantuntijat vertailivat eri maiden tavoitteita ja maatalouden keinoja sopeutua ilmastonmuutokseen ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista