Viikon video

Yhdyskuntarakenne vaikuttaa liikenteen päästöihin. Haastateltavana Mika Ristimäki, SYKE.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastokatsaus

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Ilmastovisa

Pelaa Ilmasto­visaa!

Testaa tietämyksesi ilmastonmuutoksesta. Mukana uusia kysymyksiä!

Avaa

 
Veden määrä

Ilmaston­muutos sekoittaa vesi­palettia

Tulvien ajankohta ja suuruus muuttuvat.

 

 

Avaa

Ajankohtaista

Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanosta kova tavoite Suomelle

EU-komissio esitteli Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa EU:ssa. Nyt annettiin esitykset ilmastotoimista päästökaupan ulkopuolisilla sektoreilla, joita ovat mm. liikenne, lämmitys, jätehuolto sekä maa- ja metsätalous. Suomelle annettiin odotettua tiukempi tavoite vähentää päästöjä 39 % näillä aloilla vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää

Kaupunkien sopeuduttava ilmastonmuutokseen – Helsinki esimerkkinä uudessa raportissa

Euroopan ympäristöviraston raportti esittelee keinoja, joiden avulla kaupungeissa voidaan paremmin varautua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Raportti tarjoaa myös innostavia esimerkkejä Euroopassa kehitetyistä ja käytetyistä sopeutumisratkaisuista. Suomen ympäristökeskus oli mukana laatimassa selvitystä.

Lue lisää

Pohjoismaisia näkymiä maatalouden ilmastohaasteisiin

Myös Pohjoismaissa muuttuva ilmasto haastaa ruuantuotannon. Nordic Agriculture facing Climate Change -seminaarissa pohjoismaiset asiantuntijat vertailivat eri maiden tavoitteita ja maatalouden keinoja sopeutua ilmastonmuutoksen ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Lue lisää

34 kuntaa mukaan aurinkovoimaloiden yhteishankintaan

Suomen ympäristökeskuksen ja KL-Kuntahankinnat Oy:n yhteishankinta kattaa tällä hetkellä 81 aurinkovoimalaa, joita on tarkoitus asentaa kunnissa koulujen, päiväkotien, palvelukeskusten ja kaupungintalojen katoille. Yhteishankinnoilla luodaan tehokkaasti markkinoita uusiutuvalle energialle ja ilmastomyötäisille uusille teknologioille.

Lue lisää

Ilmastonmuutos pakottaa koivut sopeutumaan uusiin olosuhteisiin

Itä-Suomen yliopiston vetämässä Betumics -hankkeessa tutkitaan eri koivulajien mukautumiskykyä uusiin olosuhteisiin ja sopeutuneisuutta vallitseviin valojaksoihin. Ilmastonmuutoksen myötä päivä lämpenee, mutta ei pitene.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista