Viikon video

Itämeren mikrolevistä voidaan tuottaa uusiutuvaa bioenergiaa. Haastateltavana Timo Tamminen, Suomen ympäristökeskus SYKE.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Oppimistehtävät ilmastonmuutoksesta

Oppimistehtäviä ilmaston­muutoksesta

Monipuolisia tehtäviä ilmastonmuutoksesta toisen asteen opetuskäyttöön.

Avaa

 
Suomen ilmastopolitiikka kuvina

Suomen ilmastopolitiikka kuvina

Infografiikkaa Suomen ilmasto­politiikan lähtö­kohdista, hillinnästä ja sopeutumisesta.

Avaa

Ajankohtaista

Miten ilmastopolitiikka ja päästökauppa vaikuttavat yritysten kilpailukykyyn?

Ilmastopolitiikan ja päästökaupan vaikutukset yritysten kilpailukykyyn ovat lieviä tai niitä ei ole lainkaan. Tämä ilmenee VATT:n selvityksestä, jossa kartoitettiin ilmastopolitiikan vaikutuksia Suomen kansantalouteen ja kilpailukykyyn. Selvitys pohjautui tutkimuksiin päästökaupan vaikutuksista kilpailukykyyn EU-maissa.

Lue lisää

Seminaari kansainvälisistä ilmastoneuvotteluista

pe 25.9. 12:00 - 15:30, Bio Rex, Lasipalatsi, Helsinki

Pariisissa on kuluvan vuoden joulukuussa määrä solmia uusi maailmanlaajuinen ilmastosopimus. Miksi sopimus tarvitaan ja miten sitä syksyn aikana rakennetaan? Ympäristöministeriön seminaarissa näistä teemoista keskustellaan yhdessä. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Lue lisää

Ilmastonmuutos uhkaa pohjoisten metsien terveyttä

Ennusteiden mukaan ilmasto lämpenee boreaalisella vyöhykkeellä muita kasvillisuusvyöhykkeitä nopeammin. Metsien kasvu on esimerkiksi Suomessa lisääntynyt, mutta kuivuuden siivittämät metsätuhot voivat tulevaisuudessa yleistyä ja uhata metsien terveyttä.

Lue lisää

Säätilanteiden vaikutusta aurinkoenergian tuotantoon tutkitaan aurinkovoimalan avulla

Ilmatieteen laitos selvittää oman aurinkovoimalan avulla, kuinka erilaiset sääolot, lumiolot ja pienhiukkaset vaikuttavat aurinkoenergian tuotantoon. Tutkimuksen tavoitteena ovat aurinkosähköennusteet, joiden avulla voitaisiin paremmin arvioida, milloin aurinko tuottaa tehokkaasti energiaa sähköverkkoon.

Lue lisää

Kasvanut hiilijalanjälki aikaisti maailman luonnonvarojen ylikulutuspäivää

Maapallon tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat kulutettiin loppuun aiemmin kuin koskaan ennen. Merkittävin syy on ihmiskunnan kasvanut hiilijalanjälki. Kansainvälinen ilmastosopimus on avain hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, mutta myös omilla energia- ja ruokavalinnoillaan voi vaikuttaa.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista