Viikon video

Motiva Oy: Kunta alan energiatehokkuussopimuksen 2017–2025 tuloksia.

Kysyilmastosta.fi-palvelu

Ilmastonmuutos haltuun -kampanja

Ilmastokatsaus

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

Hinku-verkosto

Ilmastopaneeli

 

Merenpinta nousee 28-110 vuosisadan loppuun mennessä verrattuna jaksoon 1986-2005

IPCC-infografiikat

 

 

Tutustu IPCC-raporttien tulosten pohjalta tehtyihin infografiikoihin.Avaa

 
Ydinvoimala

Ydinvoima on vähäpäästöistä energiaa

 

Ydinvoimalla voidaan korvata fossiilisia polttoaineita sähköntuotannossa.

 

 

Avaa

 

 

Ajankohtaista

Tutkijoiden yllätykseksi leuto talvi pienensi järven hiilikuormaa

Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen tutkimus paljastaa leudon talven vähentävän järven hiilikuormaa merkittävästi, jolloin järven kautta kulkee vähemmän kasvihuonekaasuja ilmakehään ja meriin. Tutkimuksessa selvisi, että järveen kulkeutuneen hiilen määrä oli normaalitalvena puolitoistakertainen verrattuna leutoon talveen.

Lue lisää

Kuntien ja alueiden ilmastohankkeille yli 600 000 euroa

Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelma on päättänyt avustaa yhteensä 640 000 eurolla 14 hanketta, jotka tähtäävät kuntien ja alueiden ilmastotyön vauhdittamiseen. Haun teemoina olivat kuntaorganisaation sisäinen ilmastojohtaminen, yritysyhteistyö sekä kuntalaisten ilmastotyön edistäminen.

Lue lisää

Korjausrakentamisen strategian tavoitteena on vähentää rakennuskannan päästöjä 90 prosenttia 2050 mennessä

Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategia on valmistunut. Strategia koskee vuoden 2020 alkuun mennessä valmistuneita asuin- ja palvelurakennuksia, joita on yhteensä 1,4 miljoonaa. Sen tavoitteeksi on asetettu vähentää rakennusten hiilidioksidipäästöjä vuoden 2020 alusta 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Strategia on osa vuonna 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa.

Lue lisää

MMM:n biotaloushankkeet ratkovat ilmastonmuutoksen, väestörakenteen ja kaupungistumisen haasteita

Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamat biotaloushankkeet tuottavat ratkaisumalleja, jotka avaavat uusia näkökulmia hallinnonalan oleellisiin kysymyksiin. Näitä ovat esimerkiksi ilmastonmuutoksen, väestörakenteen muutoksen ja kaupungistumisen tuomat haasteet. Hankkeita esiteltiin 3.3.2020 Helsingissä järjestetyssä seminaarissa.

Lue lisää

Monivuotiset nurmet edistävät parhaiten maatalouden ympäristönsuojelua

Maatalouden ympäristökorvausjärjestelmän parhaita toimenpiteitä ovat monivuotiset ympäristönhoitonurmet, sillä ne edistävät maaseutuohjelman useita ympäristötavoitteita. Sen sijaan monien täsmätoimiksi tarkoitettujen toimenpiteiden pinta-alat ovat jääneet liian pieniksi. Ilmastonsuojelun näkökulmasta maatalouden ympäristökorvausjärjestelmä on melko tehoton. Tämä johtuu osittain siitä, että ilmastoasiat eivät olleet ohjelmaa suunniteltaessa yhtä voimakkaasti esillä kuin nykyään.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista