Viikon video

Tietoiskuvideo: Esimerkkejä maailman­laajuisen lämpenemisen vaikutuksista. Video on tekstitetty suomeksi.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Kuinka lämmintä elinaikanasi?

Kuinka lämmintä elinaikanasi?

Testaa, kuinka paljon ilmasto lämpenee sinun elinaikanasi.

Avaa

 
IPCC infografiikat

Ilmaston­muutos kuvina

Tutustu IPCC:n viidennen arviointi­raportin pohjalta tehtyihin infografiikoihin.

Avaa

 

! Oletko käyttänyt videoitamme, infografiikoitamme tai Kuinka lämmintä elinaikanasi -testiä? Nyt on aika antaa palautetta. Vastaamalla kyselyyn autat kehittämään Ilmasto-opasta

Ajankohtaista

Uuteen ilmastosopimukseen tähtäävä ilmastokokous käynnistyy Pariisissa

Kansainväliset ilmastoneuvottelut käynnistyivät 29.11.2015 Pariisissa. Tavoitteena on solmia ilmastosopimus vuoden 2020 jälkeiselle ajalle. Toteutuessaan sopimus olisi ensimmäinen, jossa suurin osa maailman maista sitoutuu ilmastotoimiin. Panoksensa antaneita maita on jo 180 ja niiden päästöt kattavat yli 95 prosenttia maailman päästöistä.

Lue lisää

Tapahtuma: Arktinen ilmasto ja ympäristö

ti 1.12. 16:30 - 18:30, Tiedekulma Aleksi, Helsinki

Miten ilmastonmuutos muuttaa arktista aluetta, ja miten muutosta mitataan? Mikä vaikutus mustalla hiilellä on arktiselle alueelle? Tilaisuudessa tarjolla asiantuntijoiden tietoiskuja arktiseen alueeseen liittyvistä ajankohtaisista kysymyksistä. Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä verkossa.

Lue lisää

Presidentti Niinistö Pariisin ilmastokokoukseen

Presidentti Niinistö toimii Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana, ja käyttää kansallisen puheenvuoron päämieskokouksessa 30.11.2015. Samana päivänä pidettäviin avajaisiin odotetaan yli 120 valtion- ja hallituksen päämiestä. Pariisin ilmastokokouksessa pyritään solmimaan maailmanlaajuinen ilmastosopimus vuoden 2020 jälkeiselle ajalle.

Lue lisää

Ilmaston lämmetessä kasvukaudet pidentyvät ja lämpösummat suurentuvat

Ilmatieteen laitoksen tutkimuksen mukaan kasvukaudet voivat venähtää jopa kahdella kuukaudella. Muutoksen voimakkuus riippuu kasvihuonekaasupäästöjen kehityksestä. Pidemmät ja lämpimämmät kasvukaudet suosivat maanviljelystä, mutta samalla lämpö muuttaa eläin- ja kasvilajistoa, kun uusia lajeja tulee Suomeen ja osa taas taantuu tai katoaa.

Lue lisää

Euroopan kasvihuonekaasupäästöjen seurantaa johdetaan Suomesta

Kasvihuonekaasujen tutkimusjärjestelmä ICOSin päämaja tulee Helsinkiin. ICOS mittaa kasvihuonekaasujen pitoisuuksia ilmassa, niiden lähteitä ja nieluja. Se on keskeinen toimija, kun seurataan koko maailman päästövähennystavoitteiden toteutumista.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista