Viikon video

Ilmastonmuutos parantaa puutarhakasvien talvehtimista. Haastateltavana Mikko Laapas, Ilmatieteen laitos.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastokatsaus

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Ilmastovisa

Oppimistehtäviä ilmaston­­muutoksesta

Monipuolisia tehtäviä ilmastonmuutoksesta toisen asteen opetuskäyttöön.

Avaa

 
Veden määrä

Ilmaston­muutos sekoittaa vesi­palettia

Tulvien ajankohta ja suuruus muuttuvat.

 

 

Avaa

Ajankohtaista

Ilmastonmuutos nyt -kurssi alkaa avoimessa yliopistossa

ke 2.11., Avoin yliopisto, Helsinki

Haluatko oppia perusteet ilmastonmuutoksesta? Uuteen Ilmasto.Nyt -opetusmateriaaliin perustuva kurssi alkaa 2.11.2016 Helsingin yliopiston avoimessa yliopistossa. Keskeisimmät teemat ovat ilmastonmuutoksen luonnontieteelliset perusteet, hillintä sekä vaikutukset ja sopeutuminen. Kurssi on avoin kaikille eikä osallistuminen vaadi ennakkotietoja.

Lue lisää

Ota iisisti -kampanja muistuttaa ympäristöystävällisistä valinnoista

Ruuasta on peräisin jopa viidennes kulutuksemme ilmastovaikutuksista ja miltei puolet kulutuksemme muista ympäristövaikutuksista. Ympäristöystävällinen ruokavalio ei edellytä mittavaa ruokaremonttia, vaan jokainen voi vaikuttaa omilla päivittäisillä ruokavalinnoillaan. Alkuun pääsee jo lisäämällä kasvisten ja kasviproteiinin määrää lautasella ja välttämällä ruokahävikkiä.

Lue lisää

Pääkaupunkiseudun talvet muuttuvat nykyistä sateisimmiksi ja lämpimämmiksi ilmastonmuutoksen myötä

llmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät pääkaupunkiseudulla jo nyt muun muassa keskilämpötilan nousuna. Tulevaisuudessa pääkaupunkiseudulla on odotettavissa nykyistä sateisempia talvia ja voimistuvia rankkasateita kesäisin. Tämä käy ilmi Helsingin seudun ympäristöpalveluiden teettämistä pääkaupunkiseudun ilmastoskenaarioista.

Lue lisää

YK:n kaupunkikehityksen tavoitteet ohjaavat kohti kestävämpiä kaupunkeja

Maailman valtiot hyväksyivät YK:n kunnianhimoiset kestävän kaupunkikehityksen tavoitteet. Kaupungit tuottavat jo nyt 70 % kasvihuonekaasuista ja käyttävät 60 % energiasta, joten niiden rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä on merkittävä. YK:n tavoitteet kannustavatkin kohti energiatehokkaita rakennuksia, kiertotaloutta ja kestävää liikennejärjestelmää.

Lue lisää

IPCC vahvisti seuraavien raporttien sisältösuunnitelmat ja aikataulut

Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC päätti seuraavista raporteistaan. Erikoisraportti 1,5 asteen lämpenemisen vaikutuksista ja maailmanlaajuisista päästöjen vähennyspoluista vastaa Pariisin ilmastosopimuksen pyyntöön. Toinen raportti täydentää ja päivittää ohjeistusta kansallisten kasvihuonekaasuinventaarioiden tekoon.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista