Viikon video

Luentovideo: Tulevaisuuden talvet Suomessa. Ilmatieteen laitoksen tutkija Kirsti Jylhä kertoo, miten ilmaston­muutos vaikuttaa talviin.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastokatsaus

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Suomen ilmastopolitiikka kuvina

Suomen ilmastopolitiikka kuvina

Infografiikkaa Suomen ilmastopolitiikan lähtökohdista, hillinnästä ja sopeutumisesta.

Avaa

 
Vanhukset

Sopeutumis­kyky ja haavoittuvuus

Miten haavoittuvia ikääntyneet ovat ilmastonmuutokselle?

 

 

Avaa

Ajankohtaista

Väitös: Kiinteistömarkkinat suosivat ilmastonmuutokseen varautumista

Athanasios Votsiksen väitöstutkimuksen mukaan kiinteistöjen arvo säilyy parhaiten alueilla, joihin ei kohdistu ilmastonmuutoksesta aiheutuvia uhkia. Esimerkiksi viheralueiden läheisyys ja sijainti tulvariskin kannalta turvallisella alueella nostavat asuntojen arvoa. Tulokset osoittavat, että kevyt ohjaus edistää parhaiten kestävää kehitystä kaupungeissa ja hyödyttää myös sen asukkaita.

Lue lisää

Uusi malli kuvaa pilvien ja pienhiukkasten välisiä vuorovaikutuksia aiempaa tarkemmin

Ilmatieteen laitoksessa on kehitetty malli pilvien ja pienhiukkasten välisen kytkennän tutkimiseen. Mallista saatavan tiedon avulla voidaan tarkentaa maailmanlaajuisia ilmastomalleja. Malli on suunniteltu kuvaamaan erityisesti pienhiukkasten kokojakauman muuttumista pilvien ja sateen muodostumisen seurauksena.

Lue lisää

Kerro, mitä ajattelet ilmastonmuutoksesta!

Miten ilmastonmuutos tulee mielestäsi vaikuttamaan meidän tavallisten ihmisten elämään? Millaisia hyötyjä tai haittoja arvelet ilmastonmuutoksen tuovan? Suomen ympäristökeskus SYKE selvittää toista kertaa koko maan kattavalla kyselyllä, mitä suomalaiset ajattelevat ilmastonmuutoksen vaikutuksista lähialueillaan nyt ja tulevaisuudessa. Kysely on avoinna 1.2.–30.4.2017.

Lue lisää

Ilmastonmuutos näkyy selvästi Suomessa ja Euroopassa – sopeutumiseen syytä panostaa

Suomessa lämpötilojen arvioidaan nousevan enemmän kuin maapallolla keskimäärin. Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) uuden raportin mukaan ilmastonmuutos aiheuttaa ongelmia arktisille lajeille, voimistuvat hellekaudet tuovat terveysriskejä ja Itämeren rehevöityminen voi lisääntyä. Muutokseen on varauduttava useilla toimialoilla kuten maataloudessa, rakentamisessa ja terveydenhoidossa.

Lue lisää

Kotitaloudet pitävät tärkeänä sähkönkulutuksen joustavuutta hiilidioksidipäästöjen hillinnässä

Energiansäästö koetaan tärkeänä taloudellisista ja ilmastonmuutoksen hillintään liittyvistä syistä. Suomeen toivotaan myös lisää biopolttoaineisiin perustuvaa energiantuotantoa ja aurinkovoimaloita. Tämä selvisi Suomen ympäristökeskuksen ja Oulun yliopiston BCDC Energia -tutkimushankkeen kyselyssä, joka selvitti kotitalouksien mielipiteitä ja tietämystä energia-asioista.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista