Suomi mukana perustamassa Irti hiilestä -liittoumaa Bonnin ilmastokokouksessa

Tiilikainen: Kivihiilen energiakäytön kieltävä lakiesitys annetaan ensi vuonna.

Suomi on perustanut yhdessä Kanadan, Iso-Britannian sekä yli 20 muun kumppanimaan ja -osavaltion kanssa Powering Past Coal -liittouman, joka kannustaa hallituksia, yritysmaailmaa ja eri organisaatioita luopumaan nopeasti perinteisestä hiilivoimasta. Allianssi julkistettiin torstaina 16.11.2017 Bonnin ilmastokokouksen yhteydessä.

Allianssin tavoitteena on saada mukaan vähintään 50 kumppania ensi vuonna pidettävään Katowicen ilmastokokoukseen mennessä.

Suomi on perustanut yhdessä Kanadan, Iso-Britannian sekä yli 20 muun kumppanimaan ja -osavaltion kanssa Powering Past Coal -liittouman, joka kannustaa hallituksia, yritysmaailmaa ja eri organisaatioita luopumaan nopeasti perinteisestä hiilivoimasta. Allianssi julkistettiin torstaina 16.11.2017 Bonnin ilmastokokouksen yhteydessä. Allianssin tavoitteena on saada mukaan vähintään 50 kumppania ensi vuonna pidettävään Katowicen ilmastokokoukseen mennessä.

 

Savua piipuista

Suomi on sitoutunut luopumaan kivihiilen käytöstä energiantuotannossa vuoteen 2030 mennessä.

 

– Hiilen aika on ohi – niin Suomessa kuin maailmalla. Osana energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoa olemme jo aloittaneet kivihiilen energiakäytön kieltävän lainsäädännön valmistelun. Lakiesitys pyritään antamaan ensi vuoden aikana. Haluamme toimia esimerkkinä ja inspiraationa myös muille maille, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoo.

Suomessa kivihiilen energiakäyttö on vähentynyt viimeiset kymmenen vuotta. Uusiutuvien energianlähteiden osuus energian loppukulutksesta on tällä hetkellä 39 %, ja tavoitteena on, että vuonna 2030 osuus olisi yli 50 %. Kehitystä vahvistaa myös verojärjestelmämme, jossa kasvihuonekaasuja aiheuttavia energiamuotoja verotetaan ankarammin.

Lisätiedot

teollisuusneuvos Petteri Kuuva, TEM, puh. +358 50 331 5309

ministerin erityisavustaja Vilhartti Hanhilahti, puh. +358 40 836 4823

viestintäasiatuntija Riikka Lamminmäki, YM, puh. +358 29 5250343 (paikalla Bonnissa)

Julkaistu: 17.11.2017
Luokat: Politiikka

Alkuperäinen tiedote

Tuottajatahot