Pohjoismaisia näkymiä maatalouden ilmastohaasteisiin

Muuttuva ilmasto haastaa ruuantuotannon koko maailmassa, myös Pohjoismaissa. Millaista on tulevien vuosikymmenten maatalous ja millainen ruokajärjestelmä voisi sopeutua ilmastonmuutokseen ja osaltaan hillitä muutosta? Pohjoismaiset asiantuntijat kokoontuivat kesäkuussa Turkuun vertailemaan eri maiden tavoitteita ja keinoja maatalouden ja ruokajärjestelmän sopeutumiseen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen.

Lähtökohta kaikissa Pohjoismaissa on sama: keskilämpötila nousee, kasvukausi pitenee, sadeolot muuttuvat vaikeammin ennustettaviksi ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Muutosten rajuus riippuu siitä, miten ilmastonmuutosta onnistutaan hillitsemään vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä ja sitomalla hiiltä pois ilmakehästä. Maa-, metsä- ja kalatalous joutuvat omalta osaltaan pohtimaan ilmastohaasteita. Miten päästöjä vähennetään niin, etteivät ruuantuotannon tehokkuus ja taloudellisuus kärsi? Lue lisää pohjoismaisesta yhteistyöstä Luonnonvarat-verkkolehden artikkelista.

Veli-Pekka Reskola © Veli-Pekka Reskola

 

Julkaistu: 5.7.2016
Luokat: Politiikka, Tapahtumat, Tutkimus

Alkuperäinen tiedote

Tuottajatahot