Ilmasto-oppaan ajankohtaisosio on avattu

Ilmasto-opas.fi-sivusto kokoaa ajankohtaisarkistoon kotimaisten tutkimuslaitosten, yliopistojen ja ministeriöiden ilmastonmuutostiedotteita. Nyt kotimaisia ilmastonmuutosuutisia on saatavilla yhdestä paikasta.

Ilmasto-opas pyrkii parantamaan ajankohtaisuutisointia ilmastonmuutoksesta, sen hillinnästä ja siihen sopeutumisesta. Uuteen Ajankohtaista-arkistoon kootaan suomalaisten tutkimuslaitosten, yliopistojen, asiantuntijaorganisaatioiden ja ministeriöiden ilmastonmuutokseen liittyviä tiedotteita. Tällä hetkellä uutiskategorioita on neljä: Tutkimus, Politiikka, Tapahtumat ja Ilmasto-opas. Ajankohtaisuutiset löytyvät myös Ilmasto-oppaan uusitulta etusivulta. Nyt julkaistu ajankohtaisosio liittää ilmastonmuutoksen tuoreimmat uutiset osaksi Ilmasto-oppaan muita sisältöjä. Ajankohtaisuutiset myös täydentävät Ilmasto-oppaan Facebook-sivujen ilmastonmuutosuutisointia.

Ilmasto-opas.fi logo

Ilmasto-opas.fi-sivusto kokoaa yhteen osoitteeseen ja yhtenäiseen muotoon käytännönläheistä, tutkittua ja luotettavaa tietoa ilmastonmuutoksesta. Sivuston tarkoitus on yhteiskunnan ja kansalaisten tukeminen ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa. Verkkosivusto auttaa ilmastonmuutokseen liittyvien ilmiöiden ymmärtämisessä ja tiedon jäsentämisessä. Tavoitteena on, että ilmastonmuutostiedon tarvitsijat löytävät tarvitsemansa tiedon nopeasti ja helposti ja että suomalaiset tutkimuslaitokset, viranomaiset ja asiantuntijaorganisaatiot saavat ilmastonmuutostietonsa ja -palvelunsa entistä paremmin yhteiskunnan käyttöön.

Ilmasto-opas.fi-verkkosivuston ovat rakentaneet Ilmatieteen laitos (IL), Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Aalto-yliopiston Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskus (YTK) Ilmatieteen laitoksen koordinoimassa EU Life+-hankkeessa (LIFE07 INF/FIN/000152 CCCRP). Sivustoa ylläpidetään ja kehitetään jatkuvasti. Ilmasto-oppaan sisältöjä ovat jo tuottaneet mm. IL, SYKE, Aalto-yliopisto, MTT, Turun yliopisto, VTT, ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö ja Liikennevirasto. Sisällöntuottajiksi ovat tervetulleita myös muut suomalaiset tutkimuslaitokset, yliopistot ja asiantuntijaorganisaatiot.

Julkaistu: 12.1.2015
Luokat: Ilmasto-opas