Viikon video

Tietoiskuvideo: Hiilidioksidi ja kasvihuone­ilmiö. Miten hiilidioksidi vaikuttaa maapallon ilmastoon? Video on tekstitetty suomeksi.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Maapallon keskilämpötila on noussut

Mittaukset ker­tovat ilmaston muuttuvan

Maapallon ilmasto on lämmennyt, merenpinta noussut ja jäätiköt ovat kutistuneet.

Avaa

 
Suomen ilmastopolitiikka kuvina

Suomen ilmastopolitiikka kuvina

Infografiikkaa Suomen ilmasto­politiikan lähtö­kohdista, hillinnästä ja sopeutumisesta.

Avaa

Ajankohtaista

Tiedätkö, miten paljon ilmasto lämpenee elinaikanasi?

Kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden tavoitteena on solmia joulukuussa 2015 maailmanlaajuinen ilmastosopimus, jolla pyritään vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä. Ilmasto-opas.fi-sivustolla voit testata, kuinka paljon ilmasto lämpenee elinaikanasi, jos päästöjä ei rajoiteta.

Lue lisää

Pohjoisen jäämeren jääalue kutistunut jälleen pieneksi

Tänä vuonna Pohjoisella jäämerellä koettiin neljänneksi vähäjäisin syyskuu. Ilmastonmuutoksen vaikutuksesta jää on ohentunut ja monivuotisen jään määrä ja laajuus ovat vähentyneet. Vuodesta 1979 alkavan mittausjakson aikana merijään laajuus on pienentynyt 13,6 prosenttia vuosikymmenessä.

Lue lisää

Kansainväliselle ilmastonmuutospaneelille uusi puheenjohtaja

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n puheenjohtajaksi valittiin eteläkorealainen taloustieteen tohtori Hoesung Lee. IPCC julkaisee ilmastonmuutosta koskevan arviointiraportin noin viiden vuoden välein tukemaan kansallista ja kansainvälistä ilmastopoliittista päätöksentekoa.

Lue lisää

Työryhmä valmistelemaan keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmaa

Ympäristöministeriö asetti työryhmän valmistelemaan keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmaa, joka on osa kesäkuussa voimaan tulleen ilmastolain toimenpanoa. Suunnitelma koskee päästökaupan ulkopuolista sektoria ja sisältää toimenpideohjelman päästöjen vähentämiseen.

Lue lisää

Kasvihuonekaasumittaukset alkavat Bolshevik-saarella Venäjällä

Ilmatieteen laitos aloittaa kasvihuonekaasumittausten tekemisen Bolshevik-saarella Venäjällä lokakuun lopussa. Mittausaseman avulla voidaan seurata arktisen alueen ilmaston kehitystä ja ymmärtää paremmin ilmastonmuutoksen paikallisia ja globaaleja vaikutuksia.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista