Viikon video

Suomen metsät voivat olla merkittäviä hiilinieluja. Haastateltavana Pekka Vanhala, SYKE.

Klimaatti uutiskirje ilmastonmuutoksesta

Ilmastokatsaus

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HINKU Kohti hiilineutraalia kuntaa

Ilmastopaneeli

 

Ilmastovisa

Pelaa ilmasto­visaa!

Testaa tietämyksesi ilmastonmuutoksesta. Mukana uusia kysymyksiä!

Avaa

 
Maailman kalatalous

Maailman kalatalous

Muuttuva ilmasto tuo haasteita maailman kalataloudelle.

Avaa

Ajankohtaista

Ilmastohaaste edellyttää suomalaiselta puunkäytöltä uusia innovaatioita

Uusiutumattomien raaka-aineiden korvaaminen puulla vähentää hiilidioksidipäästöjä, mutta tutkimuksen mukaan tämä ei riitä kompensoimaan menetettyä hiilinielua sekä hakkuiden ja tuotantoprosessien päästöjä. Jotta puunkäyttö toisi merkittäviä päästövähennyksiä, vaaditaan uudenlaista ajattelua ja innovaatioita.

Lue lisää

Kotimaisen naudanlihantuotannon ympäristökuormitusta voidaan vähentää jopa neljänneksellä

Naudanlihantuotannon tehokkuutta parantavat toimet voivat vähentää merkittävästi ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Tuotanto tehostuu, kun pellot hoidetaan hyvin ja lannoitetaan tasapainoisesti. Myös yhdistetty maidon- ja lihantuotanto ja muutokset ruokinnassa säästävät ympäristöä.

Lue lisää

Ilmastonmuutos on sekoittanut Suomen yöperhoslajiston koostumusta

Suomen yöperhosyhteisöissä on todettu vuosina 1993–2012 merkittäviä muutoksia, joista useimpia selittää ilmaston lämpeneminen. Yhteenvetoraportin mukaan monet eteläiset yöperhoslajit ovat runsastuneet voimakkaasti ja pohjoiset lajit vähentyneet.

Lue lisää

Suomi allekirjoitti Pariisin ilmastosopimuksen

Kaiken kaikkiaan Pariisin ilmastosopimuksen allekirjoitti 170 maata. Ensimmäistä kertaa YK:n historiassa näin monta maata allekirjoittaa kansainvälisen sopimuksen yhden päivän aikana. Sopimus astuu voimaan, kun sen on ratifioinut vähintään 55 maata, joiden osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on vähintään 55 prosenttia.

Lue lisää

Koko Euroopan laivaliikenteen päästöt selvitetty tarkasti

Tutkimus tarkasteli myös päästöjen alueellista jakautumista. Esimerkiksi Välimeren laivaliikenne aiheuttaa jopa 40 % Euroopan merialueiden hiilidioksidipäästöistä ja 49 % rikin oksidien päästöistä. Tuloksia hyödynnetään mm. laivaliikenteen päästöjen terveys- ja ilmastovaikutusten arvioinnissa sekä päästövähennysten seurannassa.

Lue lisää

Lisää uutisia Ajankohtaista-arkistossa! Avaa Ajankohtaista