Ajankohtaista Ilmasto-oppaassa

Ilmasto-opas.fi-verkkosivusto tiedottaa.

Karttatyökalu havainnollistaa ikääntyneiden haavoittuvuutta ilmastonmuutokselle

Suomen väestö ikääntyy merkittävästi seuraavina vuosikymmeninä. Samaan aikaan ilmaston lämpenemisen seurauksena sään ääri-ilmiöiden voimakkuuden ja toistuvuuden odotetaan muuttuvan. Sillä voi olla merkittäviä vaikutuksia ikääntyneiden terveyteen. SYKE ja Ilmatieteen laitos ovat kehittäneet Ilmasto-oppaaseen karttatyökalun, jolla voidaan arvioida ikääntyneiden haavoittuvuutta ilmastonmuutokselle eri puolilla Suomea.

Lue lisää

Interaktiivinen visualisointi kuvaa kasvihuonekaasupitoisuuksien kohoamista

Hiilidioksidin ja metaanin pitoisuudet ilmakehässä kasvavat jatkuvasti. Nyt Pallaksen mittausaseman mittauksia voi tarkastella myös Ilmasto-opas.fi-sivuston interaktiivisen visualisoinnin avulla.

Lue lisää

Uusi verkkotyökalu auttaa arvioimaan maastohiihdon tulevaisuutta Suomessa

Maastohiihto on yksi suosituimmista liikuntamuodoistamme, mutta muuttuvassa ilmastossa sen harrastaminen väistämättä vaikeutuu. Suomen ympäristökeskus ja Luonnonvarakeskus ovat kehittäneet yhdessä karttatyökalun, jonka avulla arvioidaan maastohiihdon tulevaisuutta Suomessa. Työkalu löytyy Ilmasto-opas.fi-portaalista.

Lue lisää

Tiedätkö, miten paljon ilmasto lämpenee elinaikanasi?

Kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden tavoitteena on solmia joulukuussa 2015 maailmanlaajuinen ilmastosopimus, jolla pyritään vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä. Ilmasto-opas.fi-sivustolla voit testata, kuinka paljon ilmasto lämpenee elinaikanasi, jos päästöjä ei rajoiteta.

Lue lisää

Ratkaisuja sää- ja ilmastoriskien parempaan hallitsemiseen

Ilmatieteen laitoksen koordinoimassa ELASTINEN-hankkeessa kehitetään ratkaisuja eri toimialojen sää-, talous- ja ilmastoriskien arviointiin ja hallintaan. Tavoitteena on vähentää riskeihin liittyvää suomalaisen yhteiskunnan haavoittuvuutta ja parantaa kykyä sopeutua muuttuvaan ilmastoon.

Lue lisää

Ilmasto-oppaassa infografiikkaa Suomen ilmastopolitiikasta kolmella kielellä

Suomen ilmastopolitiikkaan voi nyt tutustua kuvien avulla. Infografiikat ovat saatavilla Ilmasto-opas.fi-sivustolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kuvat käsittelevät ilmastopolitiikan lähtökohtia, ilmastonmuutoksen hillintää toimialoittain sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja niihin sopeutumista.

Lue lisää

Suomen ilmastopolitiikka kuvina

Ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö ovat visualisoineet Suomen ilmastopolitiikasta infografiikkaa. Aiheina ovat ilmastopolitiikan lähtökohdat, hillintä toimialoittain sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset ja niihin sopeutuminen.

Lue lisää

Ilmasto-oppaan ajankohtaisosio on avattu

Kotimaiset ilmastonmuutosuutiset löytyvät nyt yhdestä paikasta. Ilmasto-opas.fi-sivusto kokoaa muun muassa kotimaisten tutkimuslaitosten, yliopistojen ja ministeriöiden tiede-, politiikka- ja tapahtumauutisia ajankohtaisarkistoonsa.

Lue lisää