Meddela nya lösningar!

Meddela nya lösningar i din egen kommun!

Lösningar för begränsning och anpassning i kommunerna

Flera kommuner i Finland har redan genomfört många konkreta åtgärder, stora som små, för att begränsa klimatförändringen och att anpassa sig till den. Vi har börjat samla beskrivningar för dessa åtgärder på Klimatguiden.fi. De kommer att vara tillgängliga också på svenska i framtiden. Under tiden kan de insamlade lösningarna studeras på finska.

Meddela gärna om nya lösningar!

Vi söker ständigt nya goda exempel på åtgärder för begränsning och anpassning. Om du känner till ett exempel från din egen kommun, hoppas vi att du delar den med andra användare på Klimatguiden.fi genom fylla i blanketten under "Meddela nya lösningar!". Vi kommer sedan att granska informationen och eventuellt kontakta dig innan lösningen publiceras.

Lösningar kan hittas också annanstans

Lokala klimatåtgärder i Finland - Kommunförbundet utmanade kommunerna under våren 2012 att anmäla sin mest betydande klimatåtgärd. De bästa klimatåtgärderna belönades på Kommunernas klimatkonferens i Tammerfors fredagen den 4 maj 2012.

Ratkaisuja2011-Solutions2011-Lösningar2011

Praktiska lösningar för att hejda klimatförändringen - I den internationella tävlingen som gällde Östersjöområdet och de nordiska länderna efterlystes nya lösningar som gagnar kommunerna i bekämpningen av klimatförändringen. De praktiska lösningarna har sammanställts till en publikation som presenterar de prisbelönade tävlingsbidragen och 16 andra bra, övergripande eller tekniska exempel på hur klimatförändringen kan hejdas.